Uberi suurimad konkurendid hakkavad koostööd tegema

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: Reuters

Kaks populaarse transpordirakenduse Uber suurimat konkurenti hakkavad maailma suurimatel turgudel tegutsemisel koostööd tegema, kirjutab Reuters.

Hiina suurim autojagamisteenuseid pakkuv ettevõte Didi Kuaidi investeeris San Franciscos baseeruvasse transpordivahendusettevõttesse Lyft 100 miljonit dollarit. Lyft, mille hinnanguliseks väärtuseks on peale hiljuti lõppenud investeerimisvooru 2,5 miljardit dollarit, hoiab USA autojagamisturul Uberi järel teist kohta.

Lisaks teatasid Hiina ja USA ettevõtted ühisel pressiüritusel, et hakkavad tegema tihedat koostööd tehnoloogia- ja tootearendusel.

«See on samm õiges suunas, nii-öelda lollikindel tegu,» ütles Lyfti investor Carl Icahn Reutersile antud intervjuus. «Hiina linnades elab kokku 800 miljonit inimest ning neil kõigil ei saa olla autosid. Toimima hakkavad seda tüüpi autojagamisteenused ning Didi on selleks hästi ette valmistatud.»

Didi Kuaidi ja Lyft on 50 miljardile dollarile hinnatud maailma tuntuima transpordivahendusrakenduse Uberi suurimad konkurendid. Järgmise aasta algusest on Lyfti kasutajatel võimalik Hiinas autojagamisteenuseid kasutama hakata ning samuti avaneb Didi Kuaidi kasutajatele USA turg.

«Meil on tugev usk Lyfti tulevikku USA turul,» ütles Didi Kuaidi president Jean Liu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles