iPhone’id kipuvad iOS9 uuenduse saamisel kokku jooksma

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iOS9 uuenduse veateade
iOS9 uuenduse veateade Foto: Internet

Apple’i kliendid üle maailma on ummistanud sotsiaalmeedia murega, et nende iPhone’id kipuvad uuele iOS9 platvormile üle minnes kokku jooksma või  ei tööta siis pärast uuendust mitmed olulised rakendused.

Reutersi teatel jagunevad teatatud rikked üldjoontes kaheks ning üks neist puudutab eelkõige vanemaid iPhone’e ja iPad’e.

«See on üle taluvuse piiri, kui ma ei saa kasutada oma telefoni terve päeva,» kirjutas näiteks Sydney tudeng Pip Cordi, kui Apple kohalik esindus oli tema seadet sel kolmapäeval pikalt uurinud.

Üks teine iPhone’i kasutaja, Zorry Coates, märkis, et veetis Apple’i esinduses kolm tundi ning sai lõpuks teada, telefonil tuleb kas taastada tehaseseaded ja kaotada kogu oma seadmesse talletatud infovõi oodata, kuna Apple’i arendajad saavad valmis platvormi uuenduse.

«Nad ütlesid mulle, et on probleemist teadlikud ja et nende arendajad tegelevad selle parandamisega 24/7, kuid nad ei teatanud, millal või kuidas ma saan oma murele lahenduse,» ütles Zorry.

Eesti kirjanik Kaur Kender loodab eilses säutsus näiteks, et «läägimisel» on abiks lihtsalt uue iPhone’i omandamine.

Osad kasutajad kurdavad täpsemalt, et uuendusprotsess ise jookseb mõne minutiga kokku ja annab teate «Software Update Failed».  Analüütikute hinnangul on põhjuseks lihtsalt Apple’i serverite ülekoormus seoses väga suure uuenduse soovijatega hulgaga.

Apple’i peakontorist keelduti juhtumeid Reutersile kommenteerimast. Ajsatundjad soovitavad uuendusega lihtsalt veel mõned päevad oodata.

Probleemidele vaatamata on Apple’i teatel ligi 16 protsenti iSeadmete omanikest uuele platvormile üle läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles