Eestis algas Sony uue tipp-mobiili eelmüük

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Z5
Sony Z5 Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS

Eestis algas sel nädalal Sony uue tipp-mobiili perekonna Z5 eri versioonide eelmüük.

Sony Z-seeriale omaselt on iseenesestmõistetavalt ka Z5 telefonid vee- ja tolmukindlad, seda näitab vastav klassinumber IP65/68. Ent võrreldes eelkäijaks oleva Z3-ga on seeria saanud mitmeid olulisi uuendusi nii disaini, kaamera ja ekraani kvaliteedi  kui jõudluse osas.

Sony kaamerainseneride uue tippteosena valminud mudelid varustatud uuendusliku kaameratehnoloogiaga, mis ühendab endas 23 MP Exmor RS™-i mobiilisensori ja hübriidse automaatse teravustamise, millest viimases on omakorda ühendatud faasi tabamine ja kontrastituvastus.

Selle tulemuseks on maailma kõige kiirem automaatne teravustamine nutitelefonide hulgas - vaid 0,03 sekundit.

Telefonide kaamera on varustatud ka uuendusliku suumimisvõimalusega, mis tagab selguse ning kõrge pildikvaliteedi fotode või video jäädvustamisel isegi viiekordse suumi kasutamisel. Samuti on täiustatud pildistabilisaatoreid, mis hoiavad video jäädvustamisel kaamera värisemise minimaalsena isegi siis, kui telefon on kinnitatud näiteks liikuva jalgratta külge.

Esmakordselt on Xperia sisselülitusnupul sõrmejäljeandur, mis muudab telefoni avamise väga lihtsaks.

Sony uue lipulaeva Z5 tooteperekonda kuulub kokku kolm mudelit: Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 compact ja Sony Xperia Z5 Premium. Z5 ja Z5 compacti peamine erinevus seisnebki nende suuruses: Z5 on 5,2- ja Z5 compact 4,6-tollise ekraaniga.

Mis puutub disaini, siis nende lihtsa ja stiilse disaini juurde kuulub jätkuvalt mugav ja pilkupüüdev mattklaasist tagaosa, mis on nüüd saanud endale Z3 puhul naabriks metallist külgraami.

Uue seeria võimsaim esindaja Xperia Z5 Premium on juba äratanud maailmas tähelepan sellega, et on nutitelefonide valdkonnas esmakordselt 4K-kvaliteeidis ekraaniga. Peale selle, et mudel võimaldab kasutajatel jäädvustada 4K-videoid, saab neid Xperia Z5 Premium erakordsel 5,5-tollisel ekraanil ka taasesitada.

Täiendavalt võimaldab mudel videot MHL-ühenduse kaudu edastada otse 4K-telerisse, nii et kasutajad saavad salvestatud 4K-videot mugavalt vaadata suurelt ekraanilt. Samuti on telefon varustatud 4K eraldusvõime suurendamise tehnoloogiaga, mis parandab tavafotode ja -videote kvaliteedi uskumatult teravaks 4K-eraldusvõimeks. Ekraani pikslitiheduseks on koguni 806 pikslit tolli kohta (ppi).

Mudelitest kahe esimese - Z5 ja Z5 compact - eelmüük algas Eestis juba sel nädalal. Esimesena jõudis selleni Eesti Telekom ning kohe algava nädala alguses läheb müük lahti Elisas. Z5 Premium lisandub müügikanalitesse ilmselt novembris.

Eesti Telekomi tootejuht Taavi Ting nentis eile, et Sony vee- ja tolmukindlad nutitelefonid on kohalike tarbijate seas hästi vastu võetud ning eriti tasub esile tõsta just compact-mudelite müügiedu. Uute mudelite hinnad on EMT ja Elioni klientidele Z5 compacti puhul 599€ ja Z5 puhul 729€. Z5 Premiumi hind selgub novembris.

Kõigile neile, kes soetavad Z5 või Z5 compacti eelmüügist, annab Sony kaasa kingituse 149€ väärtuses. Selleks on Sony SmartBand 2 aktiivsusmonitor, mis on varustatud südamelööke mõõtva funktsiooniga.

Sony Xperia Z5 compacti eelmüük kestab EMT ja Elioni e-poes 30. septembrini, Xperia Z5 eelmüük aga 18. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles