Facebook on "ei meeldi" nupu tutvustamisele väga lähedal

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki dislike- ehk "ei meeldi"-nupu ümber on arutletud juba aastaid.
Facebooki dislike- ehk "ei meeldi"-nupu ümber on arutletud juba aastaid. Foto: Internet

Facebook'i kasutajad on juba aastaid nõudnud nupukest oma rahulolematuse väljendamiseks, kuid seni on ettevõte sellele kindlalt vastu olnud, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark. Nüüd plaanib Facebook siiski kasutajatele vastu tulla ning sotsiaalvõrgustikku tuua midagi "Ei meeldi" nupule sarnast.

Facebook on oma senist seisukohta põhjendanud sellega, et nad ei soovi olla kasvulava ahistamisele ja diskrimineerimisele, mida eraldi "Ei meeldi" nupp osadele kasutajatele kaasa võib tuua. Ettevõtte tegevjuht Mark Zuckerberg ütles hiljuti, et Facebook ei tohi muutuda kohaks, kus keegi postitab oma seinale enda jaoks olulise päevasündmuse ning keegi kolmas saab sellele anda negatiivseid hinnanguid.

Teisalt võib varjatud põhjuseks olla ka Facebooki püüd takistada kasutajatel negatiivselt hinnata nende uudisvoogudele kuvatavaid reklaame. Sellegipoolest sõnas Zuckerberg 15. septembril toimunud avalikul esinemisel, et "Ei meeldi" nupu kallal tehakse tööd ning selle avalikustamisele ollakse juba väga lähedal, kirjutab Digitark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles