Vestlusprogrammid tungivad kontoritarkvarasse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firefox
Firefox Foto: JOSEP LAGO/AFP

Tarkvaratootjad paistavad üha enam arvavat, et inimesed ei suuda omavahel chattimata olla sisuliselt kogu ärkveloleku aja. Kahe päeva eest tuli Microsoft välja uue Office’iga, milles Skype juba sisse ehitatud, eile järgnes sellele maailma suuruselt kolmanda veebilehitsejatootja Mozilla uus Firefox, millega samuti kaasas omaloodud sõnumivahetusprogramm.

Täpsemalt tuli Firefox välja uuendusega Androidile ja tavaarvutitele operatsioonisüsteemidele Windows, Linux ja Mac. Muude v41 turvauuenduste ja täienduste kõrval on arvutiversioonis sellega kaasas sisseehitatud messenger nimega Hello.

Firefox Hello võimaldab kasutajatel omavahel sõnumeid vahetada ja vestelda ning reaalajas ekraanivaateid jagada, et koos näiteks mõnda dokumenti vaadata või e-poes ostelda, vahendab NDTV.

Lehitsejal on nüüd SVG-formaadis favikonide tugi ning täiustatud on näiteks HTML5-ga toimetulemist. Androidi uuendus võimaldab näiteks TAB-e sulgeda nüüd svaipides, lisatud on eri mootoritega kiirotsimise võimalus ning ka horvaatia keele tugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles