Frankfurdi autonäituse hulljulgete esiviisik

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder Foto: JENS MEYER/AP

Saksamaal Frankfurdis peetakse igal paaritul aastal maailma üht suuremat autonäitust IAA. Elustiil esitleb tänavuse näituse põnevaimaid fotoavastusi tulevikuautode maailmast.

1. Hyundai N50

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Tõenäoliselt kõige hullumeelsema välimusega sõiduvahend Frankfurdi autonäitusel. Tähis N viitab kahele allikale: Saksamaa Nürburgringile ja Lõuna-Korea autotootja enda arenduskeskusele Nanyangile. Selle masina koostamisel tuli appi BMW endine insener Albert Bierman. Muide, Hyundai on keeldunud andmast mingisuguseidki kommentaare masina kohta ärilise või strateegilise poole pealt, aga kindlasti ei tule sellest masstoodangut.

2. Thunder Power

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Taiwani päritolu masin nägi Franfurdis välja erilisem kui ükski teine. Tundub uskumatu, et kuni 429-hobujõuline elektriauto jõuab Euroopa teedele juba 2017. aastal. Auto suudab kiirendada 100 km/h vähem kui viie sekundiga. Tootja sõnul pärineb selle kummaline kujundus tuntud Itaalia disainimajast Zagatost.

3. Lamborghini Aventador SV Roadster

Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Sellel imelisel sõiduvahendil on kapoti all ei rohkem ega vähem kui 740-hobujõuline V12 mootor. 100 km/h saavutab see peaaegu sama kiiresti, kui jõuad gaaspedaali põhja vajutada – kõigest 2,9 sekundiga. Tippkiiruseks on aerodünaamilisel iludusel 349 km/h. Kui kellelgi peaks olema sama auto varasem kupeeversioon, siis talle teadmiseks, et süsinikfiibrist katus tuleb sel nüüd eemaldada käsitsi.

4. Mercedese isejuhtivate autode kontseptsioon «F 015 Luxury in Motion»

Foto: JENS MEYER/AP

Kuidas oleks istuda sellise isejuhtiva auto pardale? Tundub, et 26-tolliste velgedega masin pärineb mõnest ulmefilmist. Kogu masin on tihkelt täis kõikvõimalikke sensoreid, et auto ikka õigel ajal pööraks ja pidurdaks, esituledeks muidugi leedid. Autos on neli istekohta ja selle sisemus viitab pigem elutoale. Masin on varustatud 272-hobujõulise vesinik-elektrimootoriga. Kahju, et see auto kunagi täpselt sellisena tootmisse ei jõua...

5. Peugeot Quartz 

Foto: MICHAEL PROBST/AP

Kontseptsiooni kohaselt pärineb enamik kabiinidetailidest 3D-printerist, see on varustatud ka holograafilise HD-ekraaniga. Looja rõhutab veel müstilist 9.1.2 helisüsteemi, milles on kümmekond kõlarit. Autol on kaks elektrimootorit, mis kiirendavad sajani 6,8 sekundini ja suudavad ühe laadimisega läbida 450 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles