Tipiäpp ja roamingulõhkuja said 10 000 eurot kiirendusraha

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekomi start-up inkubaator VUNK
Telekomi start-up inkubaator VUNK Foto: Internet

Eesti Telekomi uute äriideede kiirendi VUNK žürii valis välja kaks uut Eestist sirgunud tehnoloogiaideed ja kinkis kummalegi 10 000 eurot oma idee elluviimise alustamiseks.

Foto: Kuvatõmmis

Esimese 10 000 eurose investeeringu teenis äriidee Tippy - mobiilirakendus, mis võimaldab nutitelefoniga jätta ettekandjale jootraha ja tagasisidet ka siis, kui kliendil parasjagu sularaha kaasas pole. Meeskonnal oli ette näidata ka juba konkreetne kogemus, kus Tippy kaasabil teenis teenindaja ühe õhtuga 18 eurot jootraha. Oma 10 000 euro suuruse investeeringu kavatseb meeskond suunata oma lahenduse tutvustamisele ja turundusele.

Tõneäoliselt on tegemist vähe kaasaegsema lahendusega praegusele laialt levinud võimalusele paluda lihtsalt klienditeenindajal kaardimaksele euro-kaks jootrahaks juurde kirjutada.

Teisena teenis sama suure investeeringu teenis meeskond RebelRoam - SIM-kaardi vaba WiFi pääsupunkt ettevõtetele, kes tegelevad tellimusvedudega – näiteks rahvusvahelistel liinidel sõitvatele bussifirmadele. Idee on pakkuda bussireisijaile ka väljaspool Eestit piiramatus mahus WiFI teenust ja maksta kallite roamingutasude asemel märgatavalkt väiksemat teenustasu idee väkjapakkujatele.  Juba suvel teatas kohalik bussifirma Hansabuss, et on valmis RebelRoami lahenduse oma bussides pärast pilootprojekti edukat läbimist kasutusele võtma.

Meeskonna kinnitusel on nad oma idee arendamisega nüüd jõudnud juba nii kaugele, et Euroopa suuruselt teine bussifirma on valmis võtma lahenduse kasutusele oma bussides. Samas on Euroopa Liit näiteks otsustanud roamingutasud ELis peagi kaotada, seega on teenuse tulevik vaja nähtavasti veidi ümber mõelda.

Mõlema meeskonnaga algab ka igapäevane mentorlusprogramm, et ideest areneks välja laienev ja iseseisev äri.

VUNK on Eesti Telekomi äriideede kiirendi, mille eesmärgiks on leida värskeid äriideid ja  lahendusi telekomi valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles