Lõuna-Ameerika suurimas linnas Uberit siiski ei keelustata

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerika suurima linna Sao Paulo linnapea teatas, et ei plaani transpordivahendamisega tegelevat rakendust Uber keelustada, vaid pigem selle tegevust regulatsioonide alla painutada, kirjutab Reuters.
 

«Me analüüsime seadust, mis võeti Sao Paulos vastu, kuid ei ole veel minu poolt allkirjastatud, kuna me soovime kuldset keskteed leida,» selgitas linnapea Fernando Haddad, lisades, et linnal on umbes kümme päeva aega, et avalikustada, millised meetmed kasutusele võetakse.

Linnapea lisas, et ta ei usu siiski riigipoolsete regulatsioonideta taksomajandusse, tundes muret rohkem kui 30 000 Sao Paulo taksojuhi töökohtade ja elatusvõimaluste pärast.

Uber on välja pakkunud, et ametivõimud võiks reguleerida ettevõtte pakutavat teenust Brasiilias sarnaselt Mehhiko hiljutisele initsiatiivile.

Juulis otsustasid Mexico City võimud Uberi keelustamise asemel teenust hoopis maksustama hakata. Linn võtab iga sõidu pealt 1,5 protsenti lõivu ning teenust pakkuvad autojuhid peavad aastase loa eest välja käima 1500 peesot ehk umbkaudu 100 USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles