Heitgaaside skandaali on segatud ka 2,1 miljonit Audit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni ja teiste autotootjate logod
Volkswageni ja teiste autotootjate logod Foto: FRANCOIS NASCIMBENI/AFP

Saksa autotootja Audi teatas täna, et 2,1 miljonit tema sõidukit on varustatud sama tarkvaraga, millega Volkswagen pettis kuni vahelejäämiseni USA heitgaasiteste.

Lääne-Euroopa teedel sõidab kõnealuse mootoriga (EU5) autosid 1,42 miljonit, 577 000 Saksamaal ning 13 000 USAs, vahendab Reuters  Audi teadet.

Ettevõtte pressiesindaja sõnul on seda kasutavate sõidukite seas sellised mudelid nagu A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 ja Q5.

Säästva transpordi eest võitlev organisatsioon Transport & Environment (T&E) teatas juba eelmisel nädalal, et Volkswageni läbikukkunud katse petta USA heitkoguseteste on heitnud varju kogu diislikütust kasutavate sõiduvahendite maailmale ja seadnud suure küsimärgi alla nende tegeliku vastavuse kehtivatele normidele.

Täpsemalt viitas T&E Volkswageni pettusegi avastanud ICCT (Council on Clean Transport) raportile ning teistele tunnustatud testimistega tegelevatele Euroopa asutustele ja leidis, et lubamatult suuri heitgaaside koguseid toodavad ka sellised autod nagu Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Opel.

Ülemöödunud nädala reede õhtul teatas USA keskkonnakaitseamet, et Volkswagen on loonud diiselmootoritega sõidukitele Volkswagen Passat, Jetta, Golf, Põrnikas ning Audi A3-le tarkvara, mis võltsis ametlike mõõtmiste ajal toksiliste heitmete tulemusi.

Kui esialgsete info kohaselt puudutas skandaal USAs alates 2008. aastast kokku müüdud 482 000 sõidukit, siis hiljem teatas Volkswagen, et tarkvara, mis võltsib heitmete eraldamise tulemusi, on paigaldatud 11 miljonisse autosse kogu maailmas.

Volkswageni juht Martin Winterkorn pani eelmisel nädalal seoses skandaaliga ameti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles