Airbnb kahekordistab broneeringute arvu tänavu 80 miljonini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb asutajad Brian Chesky, Nathan Blecharczyk ja Joe Gebbia
Airbnb asutajad Brian Chesky, Nathan Blecharczyk ja Joe Gebbia Foto: SCANPIX

Airbnb anonüümseks jääda soovinud, ettevõtte tulemustega hästi kursis olevad investorid rääkisid Reutersile, et majutusvahendusega tegeleva ettevõtte broneeringute arv peaks tänavu kasvama 80 miljonini.

Kuigi ettevõte ei ole ametlikult selliseid andmeid avalikustanud, oli samade allikate andmetel eelmisel aastal vahendatud ööbimiste arvuks umbes 40 miljonit. Käesoleva aasta esimesel poolel prognoosis investeerimispank Piper Jaffray, et see näitaja peaks käesoleval aastal hoolimata mitmes maailma paigas üles kerkinud juriidilistest vaidlustest kasvama 61 miljonini, Reutersiga rääkinud investorid kinnitasid, et kasv on olnud oodatust aga veegi kiirem.

Ettevõtte teatel on nende andmebaasis rohkem kui 1,5 miljonit majutusvõimalust - luksuskorteritest kuni paatmajadeni. Esindatud on 190 riigi rohkem kui 34 000 linna. Erinevalt hotellidest ei oma Airbnb neid pindasid ega paku muid traditsioonilisi majutusteenuseid nagu tubade koristamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles