Heitmenäite moonutav tarkvara on 700 000 Seati autol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seati juht Juergen Stackmann tutvustab Frankfurtis SEAT Leon Cross Sporti
Seati juht Juergen Stackmann tutvustab Frankfurtis SEAT Leon Cross Sporti Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Volkswageni kontserni kuuluv Hispaania autotootja Seat teatas, et heitmenäite moonutava tarkvaraga on varustatud 700 000 ettevõtte autot.

Eelmisel nädalal sai teatavaks, et ülemaailmselt on heitmenäite võltsiva tarkvaraga varustatud 11 miljonit Volkswageni autot. See viis ka tegevjuhi ametist lahkumise ning kasumiprognoosi korrigeerimiseni.

Saaga värskema uudisena teatas Volkswageni gruppi kuuluv Tšehhi autotootja Škoda esmaspäeval, et enam kui 1,2 miljonit kompanii autot varustati heitgaasitestide petmiseks loodud tarkvaraga software.to.

Mõned tunnid varem jõudis Saksa autotootja Audi teatada, et 2,1 miljonit tema sõidukit on varustatud sama tarkvaraga, millega Volkswagen pettis kuni vahelejäämiseni USA heitgaasiteste.

Ülemöödunud nädala reede õhtul teatas USA keskkonnakaitseamet, et Volkswagen on loonud diiselmootoritega sõidukitele Volkswagen Passat, Jetta, Golf, Põrnikas ning Audi A3-le tarkvara, mis võltsis ametlike mõõtmiste ajal toksiliste heitmete tulemusi.

Kui esialgsete info kohaselt puudutas skandaal USAs alates 2008. aastast kokku müüdud 482 000 sõidukit, siis hiljem teatas Volkswagen, et tarkvara, mis võltsib heitmete eraldamise tulemusi, on paigaldatud 11 miljonisse autosse kogu maailmas.

Volkswageni juht Martin Winterkorn pani eelmisel nädalal seoses skandaaliga ameti maha.

Seni pole teada, kui palju sõidab skandaaliga seotud autosid Eesti teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles