Google ja Microsoft matsid sõjakirve maha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo ettevõtte Prantsusmaa kontori vaibal
Google'i logo ettevõtte Prantsusmaa kontori vaibal Foto: JACQUES BRINON/AP

Tarkvarahiiglased Microsoft ja Google teatasid, et lõpetavad omavahelise patendisõja, mis tähendab kokku 18 USAs ja Saksamaal käimasolnud kohtuvaidluse tühistamist, kirjutab Reuters.

Kas, ja mil määral pidi kumbki osapool kokkuleppe saavutamiseks rahakotiraudu avama, ei ole avalikustatud.

Üheks suurimaks tüliõunaks oli ettevõtete vahel Motorola litsentside küsimus. Nimelt süüdistas Microsoft 2010. aastal Motorolat selles, et ettevõte hoidis kõrvale kohustusest pakkuda Microsoftile Xboxi konsooli jaoks oma traadita ühenduse ja videotehnoloogiatega seotud patente kokkuleppelise, mõistliku hinnaga.

Peale seda, kui Google võttis Motorola üle, jätkus patendivaidlus juba Google´i ja Microsofti vahel. Käesoleva aasta juulis leidis USA apellatsioonikohus, et Microsofti poolt Google´ile makstavad litsentsitasud on õiglases suurusjärgus.

Kuigi praegusel hetkel on ettevõtete vahel kõik sõjakirved maha maetud, pole kindel, mis tulevikus saama hakkab. Microsofti kõneisiku kinnitusel ei ole ettevõtete vaheline kokkulepe seotud tulevikusündmustega, kuna ettevõtete mitmed tooted nagu interneti otsingumootorid ja nutiseadmed on üksteisele ikkagi selgeteks konkurentideks.

Eile avalikustatud kokkulepe on järjekordne märk nutitelefonitootjate patendisõdade lõpust. Mullu saavutasid omavahelise kokkuleppe, millega lõpetati kõik väljaspool USAd toimuvad vaidlused, ka turuliidrid Samsung ja Apple.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles