Järjekordne häkkimisskandaal: rööviti 15 miljoni ameeriklase isikuandmed

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-Mobile pood Los Angelese kesklinnas
T-Mobile pood Los Angelese kesklinnas Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Häkkeritel õnnestus enda kätte saada 15 miljoni USA telekommunikatsiooniettevõtte T-Mobile kliendi ja ka kliendiks soovida saaja isikuandmed.

Praokil tagaukseks kliendiandmebaasides osutus T-Mobile koostööpartner Experian, mis tegeleb inimeste krediiditaotluste töötlemisega. «Uurimine käib, kuid mida me hetkel teame, on see, et häkker on omandanud ligi 15 miljoni inimese, sealhulgas kliendiks saada soovija krediidivõimekuse kontrolli, kanded ajavahemikul 1. kuni 16. septermber,» teatab T-Mobile juhatuse esimees John Legere ettevõtte veebilehel avaldatud pöördumises.

Legere sõnul sisaldavad need kanded inimeste nimesid, aadresse, sünniaegu krüpteeritud andmeid nende sotsiaalkindlustuse numbrite ja ID-numbritega ning ka täiendavat infot, mida T-Mobile oli kogunud laenutagatiste hindamiseks.

Experiani hinnangul võis häkkeritel õnnestuda lõhkuda andmete kaitsmiseks kasutatud krüpteering.

«Iseensestmõistetavalt olen ma andmelekke tõttu väga vihane ja me vaatame põhjalikult üle oma suhte Experianiga, kuid praegu on mu peamine mure ja tähelepanu pööratud kõigi klientide abistamisele,» kirjutab Legere.

Ta kinnitas, et T-Mobile’i enda andmebaasidele kurjategijad ligi ei pääsenud ning klientide pangakaardide ja -kontode andmed on puutumata.

Ainus positiivne asjaolu juhtumi juures on see, et Experian pakub nüüd kuriteo ohvritele tänase teate kohaselt kahe aasta vältel tasuta krediidivõimekuse monitoorimise teenust.

T-Mobile kuulub 66 protsendi ulatuses Deutsche Telekom AG-le, ettevõttel on ligi 45 000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles