Inglismaal on nüüd keelatud laste juuresolekul autos suitsetada

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine autos
Suitsetamine autos Foto: Smityuk Yuri/TASS

Suitsetajad, kes süütavad sigareti lastega autos olles, võivad alates eilsest Inglismaal ja Walesis seista silmitsi trahviga.

Tegemist on ühe suitsetamisvastase meetmega, mille eesmärk on kaitsta noorte tervist passiivse suitsetamise eest. Keeld jõutus küll neljapäeval, kuid politsei asub inimesi trahvima pärast mõnekuist uue korraga harjumise aega, kirjutab Mashable.

Riiklik politseijuhtide nõukogu teatas nimelt oma avalduses, et politsei lähenemine on vähemalt kolme kuu jooksul rikkujate suhtes hariduslik, hoiatav ja nõustav.

Juristid on pidanud seadust mittetäidetavaks, kuid suitsetamisvastased rühmitused on nimetanud meedet tähtsaimaks pärast aastat 2007, mil Inglismaal keelati suitsetamine töökohtadel ja avalikes ruumides.

«Täna on tõesti põhjust pidutsemiseks kõigil neil, kes hoolivad järeltulevate põlvede tervisest,» ütles Briti kopsufondi juht Penny Woods.

Keeld sätestab täpsemalt seda, et igaüks, kes suitsetab samas autos noorema kui 18-aastase lapsega, saab 50-naelase ehk 68 euro suuruse trahvi. Sama trahv ootab ees autojuhti, isegi kui ta ise ei suitseta ja seda teeb mõni teine autos olev täiskasvanu.

Keeld kehtib ka siis, kui auto aknad või katuseluuk on lahti, kuid mitte siis, kui kabrioletil on katus täies ulatuses kokku volditud. E-sigarette võib aga autos ka edaspidi koos lastega edasi kimuda.

Šotimaale ja Põhja-Iirimaale keeld veel jõudnud pole. Nagu ka Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles