Midagi uut: selles kellas voolab aeg sõna otseses mõttes

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedela tablooga kell Rhei
Vedela tablooga kell Rhei Foto: hellorhei.com/

Serbia digitaaltehnika disainerid said valmis prototüübi elektromehhanilisest kellast nimega Rhei, milles aeg sõna otseses mõttes voolab.

Nimelt suutsid Damjan Stankocic ja Marko Pavlovic luua aastase pingutuse järel kella, mille tabloo on vedel. Mehed ise leiavad oma veebilehel, et iial varem pole vedelik avaldanud disainis nii kontrollitud viisil.

«See on kesktee analood- ja digitaalsääri vahel, kus mehhaanikareeglid ja loodusseadused kohtuvad, et luua vedel illusioon tänapäevasest digitaalmaailmast,» leiavad idee autorid.

Nad püüdsid loodud prototüübis edasi anda aja pidevat liikumist, rütmilist voolu ja iga ajahetke kordumatust – ükski tablool moodustunud number ei kordu samal kujul enam iial.

Kell on nii õnnestunud disainiga, et kipub migem meenutama animeeritud skulptuuri ja ajamasina põhifunktsioon võib kippuda tagaplaanile jääma.

Foto: hellorhei.com/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles