Eesti kino võttis maailmas esimeste seas kasutusele võimsa laserprojektori

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barco laseprojektor
Barco laseprojektor Foto: Internet

Tallinna kino Coca-Cola Plaza endisse esimesse saali paigaldati ümberehituste käigus kõige suurema olemasoleva valgusjõuga Barco laserprojektor, mida on maailmas kokku ainult ligi 20 kinos. 

DP4K-60L laserprojektori heledus ulatub 56 000 luumenini ning on kaks korda valgusjõulisem kui mistahes teine xenon-projektor. Laserprojektor toetab pildikvaliteeti nii 2D kui ka 3D filmidele, veel suurema kontrasti ulatuse ning erksama värvigammaga.

Varustatud Barco Alchemy integreeritud kinomeedia protsessoriga (Barco Alchemy Integrated Cinema Media Processor), näitab laserprojektor Ultra HD 4K formaati 60 kaadriga sekundis, samuti pakub uudne projektor vaatajatele 3D filme 4K formaadis.

DP4K-60L laserprojektor tarbib 40% vähem energiat kui sama heledusega xenon-projektorid. Tänu võimsale laservalgusallikale pakub projektor lisaks kõigele ka pikemat tööaega – enam kui 30 000 tundi efektiivset filminäitamisaega.

Coca-Cola Plaza esimese saali miljonit eurot maksnud ümberehitustööde käigus paigaldatakse sinna suurem ekraan, Dolby Atmos helisüsteem ja laserprojektor DP4K-60L.

Esimest korda saab uue projektori abil kuvatavat filmi vaadaya Scape saali ametlikul avamisüritusel 8. oktoobril, mil linastub “Paan: Reis Eikunagimaale” (2015).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles