Hewlett-Packard jaguneb novembrist kaheks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HP tegevjuht Meg Whitman
HP tegevjuht Meg Whitman Foto: SCANPIX

Tehnoloogiafirma Hewlett Packard nõukogu kiitis heaks ettevõtte kaheks eraldi börsil tegutsevaks üksuseks jagamise plaani, kirjutab Reuters.

Alates esimesest novembrist noteeritakse ettevõtetele riistvara- ja äriteenuseid pakkuv Hewlett Packard Enterprise eraldiseisva firmana NYSE börsil tähistusega HPE. Arvutite ja printerite tootmisega jätkav üksus jätkab NYSE börsil HPQ tähistusega, kuid muudab oma nime Hewlett Packardist HPks.

Hewlett Packard teatas ettevõtte kaheks jagamise plaanist mullu novembris. Toonases avalduses leidis Hewlett Packardi juht Meg Whitman, et eraldi saavad firmad suurema sõltumatuse ja paindlikkuse ning neil on parem teenida pikaajalist tulu oma aktsionäridele.

Pikalt maailma personaalarvutite turgu valitsenud HP kaotas paar aastat tagasi selle tiitli Hiina ettevõttele Lenovo. Mitmeid kvartaleid järjest on nende turuosad olnud peaaegu võrdsed ning arvutiüksuse eraldamisega loodab HP esikoha tagasi võita. Äriteenuste eraldamine eraldi ettevõtteks peaks HP-l aga aitama kiiremini oma tegevust ümber struktureerida ning saavutada edumaa sarnaseid üleminekuprotsesse läbivate konkurentide nagu Dell ja IBM ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles