iPhone'i hind Eestis ületas esimest korda maagilise 1000 euro piiri

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6s Plus
iPhone 6s Plus Foto: Natalia Seliverstova/RIA Novosti

Eestis algas täna kultustelefoni iPhone’i uute mudelite eelmüük ning selgus, et esimest korda on selle hind ühe versiooni puhul ületanud 1000 euro piiri.

Kui odavaim eksemplar – 16 GB mäluga - iPhone 6s maksab Eesti Telekomi veebipoest eelteellides «kõigest» 739 eurot ja selle kõige suurema mäluga versioon 949 eurot, siis 128-gigabaidise iPhone 6s Plus hind on ei rohkem ega vähem kui 1059 eurot.

«Jah, see on esimest korda kui iPhone’i uue mudeli hind on üle 1000€,» tõdes Postimehele antud kommentaaris Eesti Telekomi jaemüügi valdkonnajuht Heiko Sõro.

«Täiustunud tehnoloogia on kindlasti üks põhjus, aga oluline on ka euro kursi langus dollari suhtes. Kui kurss oleks sama, mis aasta tagasi, siis ilmselt oleks iPhone 6S plus 128GB hind sama, mis selle eelkäijal aasta tagasi ehk 999€,» märkis Sõro.

Rahustuseks saab tõdeda, et sugugi parem pole seis üle lahe Soomes, kus sealse truruliidri Elisa veebipoes on sama mudeli hinnaks 1078,56 eurot.

«Kuna uus iPhone on praegu maailmas enimnõutud tehnikaseade, siis on telefoni esialgne sisseostuhind kõrge, kuid see peaks paari kuu jooksul langema,» lohutas ka Tele2 esindaja Hans Saarvelt.

Uus iPhone 6s jõuabki Eestis esimesena füüsiliselt müügile Tele2 esindustes teisipäeval, 6. oktoobril ning 16GB 6S-i mudeli hinnaks saab olema neis 899 eurot. Elisas ja Telekomi poodides juhtub see kõik 9. oktoobril.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on uus iPhone kultustoode, mida kõik üritavad esimesena poodidesse ja ka taskusse saada. «Maailmas müüb uus mudel väga hästi ja ka Eestis küsitakse seda palju,» ütles Seema.

Uus iPhone 6s on eelmisest mudelist võimsam, kiirem ja vastupidavam. iPhone 6s-l on 4,7-tolline ekraan, 12-megapiksline 4K kvaliteediga põhikaamera ning 5-megapiksline selfi-kaamera. Lisaks muidugi rõhutundlik ekraan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles