Profiarvustus: Philips M1X DJ DS8900 üllatas kõige rohkem oma lihtsuselt, kasutusmugavuselt ja ka helilt

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Meelis Meri kõrv on kõlarite testimiseks treenitud.
DJ Meelis Meri kõrv on kõlarite testimiseks treenitud. Foto: Motion Graphics

Tehnoloogiaportaal Digitark palus Raadio 2 saatejuhil, Rulers of The Deep liikmel Meelis Meril, kes on ühtlasi ka ööklubi Club Studio programmijuht, DJ ning produtsent, testida erinevaid kodukasutuseks mõeldud kõlareid, et teada saada, kuidas helikvaliteedi ja disaini sümbioosis muusika nautimise kogemus sünnib.

Meelis Meri testis kõlareid GGMM-M Freedom, Samsung WAM7500 ja WAM7501, HEOS Denon seeriat (HEOS 3 ja HEOS 7) ja Philips M1X DJ DS8900. "Karbist välja võttes ja seadet käes hoides tekkis tunne, et siin on midagi head peidus – vintage-hõnguline lahe välimus, suured kvaliteetsed nupud, pakend ise samuti kvaliteetne," kirjutab Meri GGMM-M Freedomi kohta ja lisab, et hinna ning kvaliteedi suhe on veidi siiski paigast ära. "Kahju, sest kõlar ise näeb lihtsalt äge välja!"

Samsung Wireless Audio WAM7501 on Meri sõnul disainilt kena, kuid tahab heli mõttes endale kaaslast kõrvale.
Samsung Wireless Audio WAM7501 on Meri sõnul disainilt kena, kuid tahab heli mõttes endale kaaslast kõrvale. Foto: tootja

Samsungi kõlarid WAP 7500 ja WAP 7501 asetuvad Meri edetabelis keskmisele kohale. "Välimus on äge ja moodne, seadistus nendest kõikidest kõlaritest kõige lihtsam ja valutum. Nii väikesed nad aga pole, et neid oleks mõistlik kööki panna. Elutuppa sobiks, aga jäävad heli poolest pisut nõrgaks."

HEOS kõlarid eraldi või kokku liites võimuga on aga Meelis Meri hinnangul klass omaette. "Katsetades esmalt kõige väiksemat (HEOS 3) sain aru, et siin on tegemist kvaliteettootega. Helikvaliteet on kõlaril uskumatult hea (võttes arvesse siinkohal seda, et HEOS kõlareid saab omavahel liita kasvõi 10 ühikut) ja see avaldas väga head muljet!" hõisatab Meri. "Välimus nendel kõlaritel midagi uut ei ole ning minu südant otseselt ei võitnud. Disainiga võiks Denon natuke rohkem vaeva näha."

Philips M1X DJ DS8900 üllatas DJ-d aga kõige rohkem oma lihtsuselt, kasutusmugavuselt ja ka helilt. "Kuigi pean tunnistama, et minu esimene arvamus oli sellele kõlarile peale vaadates, et see kõlar on mõeldud ainult lastele! Asja tegi mugavaks nüanss, et mitte mingit seadistust polnud vaja teha. Nagu öeldakse – Plug and Play!" Mehe sõnu on sound sellel aparaadil samuti üllatavalt hea. "Sai kuulatud nii rocki, tantsumuusikat kui ka klassikat. Vaikselt hakkasin ka välimusega harjuma, sest selline näebki välja üks tänapäeva Boombox."

Muusikasüsteem Philips M1X-Dj DS8900 oli Meri jaoks kõige suurem üllataja – lihtne kasutada ja tegi head heli ka.
Muusikasüsteem Philips M1X-Dj DS8900 oli Meri jaoks kõige suurem üllataja – lihtne kasutada ja tegi head heli ka. Foto: tootja

Loe pikemalt kõlarite testist Digitargast.

Vaata ka videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles