Eestlaste loodud brauserilaiendus kogub maailmas kiiresti populaarsust

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebilehitseja laiendus Sideplayer
Veebilehitseja laiendus Sideplayer Foto: Kuvatõmmis

Kaks Eesti noormeest lõid möödunud nädalal maailma kasutatavaimale veebilehitsejale Google Chrome laienduse, mis on kogunud vaid mõne päevaga tuhandeid kasutajaid ja pälvinud mitme internetikogukonna suurt tähelepanu.

Turundusäris tegutseva Raul Kaevandi ja disainer Peep Ploomi loodud laienduse idee on selge ja lihtne: kasutajatel on nüüd võimalus Youtube’i video panna brauseri nurka mängima ja sinna ta jättagi, samal ajal võib lehitseja teisi tegevusi jätkata.

«Me kõik teame, kui palju inimesed Youtube’i kasutavad ja leidsime, et selle pleieri võiks sealt keskkonnast välja tuua,» ütles Raul Kaevand Postimehele.

Teenuse kasutamiseks tuleb alla laadida meeste loodud extension nimega Sideplayer. «Edasi paneb kasutaja video mängima ja saab taustal rahulikult edasi lugeda näiteks Postimeest või töötada Google Docsis mõne teksti kallal. Väga paljud on pannud mängima ka näiteks programmeerimist õpetava video, et samal ajal põhiaknas koodi või märkmeid kirjutada,» lisas Kaevand.

Tema sõnul tuli neil idee sellise lahenduse loomiseks kolme nädala eest. Edasi valmis ühe nädalavahetusega kujundus ning nädalase arendus- ja prooviperioodi järel tehti see möödunud reedel kasutajatele Product Hunt keskkonnas kättesaadavaks.

«Edasi läks asi iseenesest tohutu hooga käima. Praeguseks on meil 10 000 kasutajat, koht Imguri esilehel TOP-postituste seas, Product Hunti päeva toote tiitel ja kajastus mitmetes erialakeskkondades,» märkis Kaevand. Näiteks on kirjutanud sellest keskkonnad Lifehacker, Cnet ja ghacks.

«Kõige lahedam on see, et me oleme kulutanud turundusele täpselt 0 eurot,» rõõmustas Kaevand. «Ootame kindlasti kasutajatelt tagasisidet. Vastame kõikidele personaalselt ja proovime nende soovitud vead võimalikult ruttu parandada ning soovitud lisafunktsionaalsuse võimalikult ruttu Sideplayerisse integreerida.»

Edasi on meestel plaanis toodet laiendada ka teistele veebilehitsejatele ja videokeskkondadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles