Toyota loodab isesõitvate autodega turule tulla juba 2020. aastaks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/

Toyota Motor Corp teatas, et loodab juba 2020. aastaks turule tuua autod, mis suudavad iseseisvalt sõiduridu vahetada, tavaliikluses osaleda ning kiirteedel möödasõite teha, vahendab Reuters.

Jaapani suurim autotootja demostreeris eile meediale oma uusimaid saavutusi isesõitvate autode turvalisust puudutavas tehnoloogias. Tulevikus on ettevõtte uutel mudelitel võimalik autonoomset juhtimissüsteemi lihtsalt nupust sisse ja välja lülitada.

Veel käesoleval aastal peaks Toyota turule tooma kolm uut mudelit, mis on varustatud «intelligentse transpordisüsteemitehnoloogiaga» (ITS), mis võimaldab sõidukitel nii omavahel, kui kavastava infrastruktuuriga infot vahetada, et hoiatada sensortehnoloogia abil juhte võimalikest ohtudest.

Esimeseks ITS tehnoloogiat kasutavaks autoks sai äsja uuenduskuuri läbinud koduturule mõeldud sedaan Crown. Üheks kolmest mudelist, mis tuleb tänavu ITSiga varustatuna turule, on ka rahvusvahelisel turul populaarne hübriid Prius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles