Eesti ettevõte võitis Londonis säästva tehnoloogia võistluse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Michael Hess ja Skeletoni juhid Taavi Madiberk ning Indrek Kaldoja
Jan Michael Hess ja Skeletoni juhid Taavi Madiberk ning Indrek Kaldoja Foto: Erakogu

Tallinna külje all Viimsis tegutsev superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies võitis sel nädalal toimunud säästva tehnoloogia võistluse Ecosummit London Award 2015.

Kümnendat korda toimuv Ecosummit on Euroopa suurim clean tech investeerimiskonverents, mis toob kokku valdkonna nimekamad riskikapitalifondid ja silmapaistvamad start-upid.

Võistluse ellukutsuja  Jan Michael Hess ütles Postimehele, et võistluse nominentide seas oli 37 ettevõtet 10 riigist ning võitja selgitasid välja 53 žürii liiget, kes andsid oma hääle enne konverentsi.

«Meie eesmärgiks oli leida parim nutikas «roheline» start-up Euroopas ning Skeleton oli enamuse žürii liikmete hinnangul tõesti mitte lihtsalt väga hea vaid ka eeldusega eduks,» ütles Hess.

Varem on ürituse võitnud näiteks Saksamaalt Sonnenbatterie, kes täna on astumas Tesla Powerwallile kandadele kodumajapidamiste energiasalvestuse maailmas Saksamaal ja Ameerika Ühendriikides.

Žürii liikmete seas olid muuhulgast esindajad Euroopa suurimate ettevõtete investeerimisfondidest nagu Siemens Venture Capital, ABB Technology Ventures, Robert Bosch Venture Capital ja 3M Venture Capital.

Skeleton on esimene Eesti ettevõte, kes riistvara või clean tech valdkonnas midagi niivõrd mainekat võitnud on.

«Kindlasti aitab see meil paremini paista silma sektoris ning on tunnustus viimase aasta edusammudele. Osalesime ka eelmise aasta konverentsil, nii et žürii on saanud jälgida meie progressi ja usume, et see viis meid ka võiduni,» ütles ettevõtte esindaja Oliver Ahlberg.

Tema sõnul on Skeleton tulnud muuhulgas sel suvel välja maailma kõige kõrgema energiatihedusega superkondensaatoriga ning augustis esimese Euroopa turule mõeldud veokite käivitusabimooduliga, mis kindlasti mängisid oma osa.

Eesti ettevõtted on sel sügisel olnud edkukad mitmelgi teisel säästva tehnoloogia võistlusel. Näiteks tuli hiljuti start-up nimega ReLaDe tagasi kolmanda kohaga Amsterdamis toimunud Euroopa suurimal säästva tehnoloogia ideekonkursil ClimateLaunchpad.Sellele konkursile kandideeris tänavu rohkem kui 700 meeskonda 28 riigist, kellest finaali pääses 82.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles