Arvutimüük langes maailmas ligi kümnendiku võrra

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti
Arvuti Foto: SCANPIX

Maailma mastaabis langes arvutite müük kolmandas kvartalis 7,7 protsenti tasemeni 73,7 miljoni ühikuni, teatas uuringufirma Gartner.

Ettevõte märkis veel, et Windows 10 lansseerimisel oli PC-de müügitulemustele väga väike mõju, kuna operatsioonisüsteemi uuendati tasuta olemasolevatel seadmetel.

Ettevõtte analüütikud leidavad samas, et märgata on arvutimüügi stabiliseerumise märke ja tulevikus on lootust isegi kasvuks. «Arvutimüük jätkab oodatult kokkutõmbumist, kuid me oleme tuleviku osas optimistlikud,» teatas Gartneri uuringujuht Jay Chou.

Teine uuringufirma IDC (International Data Corp) teatas samal ajal, et PC-de müügi langus oli kolmandas kvartalis isegi 10,8 protsenti.

Mis puutub turuosadesse, siis USA tootja HP käes on 26,3 protsenti turust, kuid see on võrreldes teise kvartaliga langenud 6,1 protsenti.

Allikas: Gadget365

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles