Ford investeerib Hiina turul nutikate autode arendusse 1,8 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi logod
Fordi logod Foto: SCANPIX

Autotootja Ford Motors kavatseb lähema viie aasta jooksul investeerida Hiinas nutikate autode arendusse 1,8 miljardit dollarit, vahendab ettevõtte esmaspäevast avaldust Wall Street Journal.

Ettevõte kavatseb hiigelsumma kulutada spetsiaalselt Hiina turu jaoks loodavate sõidukite nutiühenduste, autonoomsete juhtimissüsteemide ning muude sarnaste lahenduste uurimisele ja arendusele. Selle investeeringu lõpptulemusena peaks Fordi järgmise generatsiooni Hiina turule mõeldud mudelid olema ka kohapeal disainitud ja kokku pandud.

Fordi avaldus tuli ajal, mil Hiina autoturg on mõnda aega näidanud ohumärke. Riigi jahenenud majanduskliima ning suvise börsikrahhi tulemusena langes uute sõiduautode müük augustis 3,4 protsenti 1,42 miljonile sõidukile. Ford müüs esimese kaheksa kuuga Hiinas 531 702 sõiduautot, mis märgib mulluse tulemusega võrreldes 1,2 protsendi suuurust kahanemist.

Fordi konkurendid on turuseisakule reageerimiseks valinud teise tee – General Motors ja Volkswagen on hiljuti vähendanud nii autode müügihindu kui kohalike tehaste tootmismahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles