Analüütik: Tesla on võrreldes BMWga selgelt ülehinnatud

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla S
Tesla S Foto: Reuters

Tuntud investeerimisfirma Kynikos tegevjuhi James Chanose sõnul on Tesla Motorsi aktsiahind teiste autotootjatega, näiteks BMWga võrreldes selgelt ülehinnatud, kirjutab Bloomberg.

«See (Tesla – toim) on ülehinnatud autotootja,» ütles Chanos esmaspäeval Bloombergile antud teleintervjuus. Tema sõnul on Tesla lähiaastate suurimaks väljakutseks suurendada oma autode müüki tänavuselt 50 000lt 500 000le või ka mõnele miljonile.

«[Arvestatavaks] autotootjaks muutumine on palju raskem kui olla lihtsalt tehnoloogiasektori pailaps,» kommenteeris ta.

Tesla aktsiahind langes eelmisel nädalal igal kauplemispäeval, kukkudes viie päevaga kokku 11 protsenti. Ka eilsel kauplemispäeval tegi aktsia läbi kaheprotsendise languse. Vähemalt kolm analüütikut on langetanud ettevõtte reitingut või aktsia 12 kuu sihthinda.

Mullu 2,12 miljonit autot müünud BMW turuväärtuseks on umbkaudu 66 miljardit dollarit. Tesla vastavaks näitajaks on 29 miljardit dollarit.

Eduka aktsiate lühikeseks müüjana (lühikeseks müümine on laenatud väärtpaberi müümine lootuses, et selle hind langeb, mille järel saab ta odavamalt tagasi osta ning omanikule tagastada – toim) tuntust kogunud Chanos ei soovinud Bloombergile avalikustada, kas ta on võtnud lühikese positsiooni ka Tesla suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles