Ajujahile saadeti 306 ideed

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht miljoni-ideele
Ajujaht miljoni-ideele Foto: Kanal 2

Miljonikroonise auhinnafondiga ettevõtluskonkursile Ajujaht laekus tähtajaks 306 ideed 201 meeskonnalt. Enim ideid oli infotehnoloogia valdkonnast.

Näiteks digitaalsed liiklusmärgid, mis suhtlevad auto spidomeetriga ja takistavad lubatust kiiremini sõitmast. Palju ideid laekus ka tööstuse, sotsiaalse ettevõtluse ja loomemajanduse valdkonnast. Näiteks päikeseenergial töötavad LED-valgustusega tänavasildid või I Love Estonia nimeline rõivabränd.

Ajujahi toetaja, Tartu abilinnapea Karin Jaansoni sõnul on tänavu Ajujahile kandideerivate äriideede kvaliteet väga hea.

Eelhindamisest pääsevad edasi 100 tugevamat ideed, mille meeskondadel on võimalus esitleda oma plaane laiendatud, 13-liikmelisele žüriile. Edasi selgitatakse 20 silmapaistvamat ideed, mis osalevad mentorite käe all Ajujahi kolmekuulises koolitusprogrammis. Maikuus selguvad konkursi võitjad, kelle vahel jagatakse miljoni krooni suurune auhinnafond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles