Prognoos: robotimüük Hiinas lähiaastatel kolmekordistub

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina töösturobotid
Hiina töösturobotid Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise robootikaliidu International Federation of Robotics hinnangu järgi kasvavad robotite müüginumbrid Hiinas 2018. aastaks mullusega võrreldes kolmekordseks, kirjutab Reuters.

Hiina üritab kaasajastada oma tööstustootmist ning robootika on üheks oluliseks alaks, mis peaks aitama võidelda kasvavate tööjõukuludega ja oskustööjõu nappusega.

Maailma suuruselt teises majanduses on kasutusel palju vähem roboteid kui teistes suurtes arenenud tööstusriikides. Kui Lõuna-Koreas on iga 10 000 tootmistöölise kohta kasutusel 478 robotit, Jaapanis 315, Saksamaal 292 ning USAs 164, siis Hiinas on vastav näitaja vaid 36.

Lähiaastatel on aga oodata murrangulist muutust. Frankfurdis baseeruva rahvusvahelise robootikaliidu prognoosi järgi peaks Hiinas 2017. aastal müügiks minema 150 000 tööstusrobotit, mullu müüdi neid aasta jooksul vaid 57 000.

Hiina tööstusrobotite turgu domineerivad praegu küll veel välismaised tootjad nagu ABB, Kuka ja Yaskawa, kuid riik on panustanud tugevalt kohalike robotitootjate arendamisesse ning subsideerimisse ning nende arv on kiirelt kasvamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles