Zuckerbergi kinnitusel tegeleb Facebook augmenteeritud reaalsuse arendamisega

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kinnitas hiljuti, et sisuteenused arenevad ning õpivad meid järjest paremini tundma.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kinnitas hiljuti, et sisuteenused arenevad ning õpivad meid järjest paremini tundma. Foto: Facebook

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kinnitas San Fransiscos toimunud üritusel, et ettevõte tegeleb augmenteeritud reaalsuse (AR) arendamisega, kuid lisas, et see on veel pisut kaugema tuleviku muusika, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark.

Facebooki virtuaalreaalsuse (VR) ekspert Michael Abrash ütles samal üritusel, et VR on meie jaoks juba põhimõtteliselt kohal, kuid AR tekitab uusi ning pisut teist tüüpi takistusi, mistõttu selle muutumine meie igapäevaelu osaks võtab veel aega, vahendab Digitark portaali TechCrunch.

Kui VR eraldab kasutaja pärismaailmast täielikult (kasutaja siseneb täielikult näiteks mõnda mängu), siis AR «parandab» selle kasutaja pärismaailma kogemust.

ARi kasutajale saaks näiteks tänaval kõndides mõnda restorani vaadates kuvada selle restorani reitingut, teiste kasutajate hinnangut jne. Abrashi sõnul kasutaksid ARi kõik, kuid selleks peab see toimima hästi ja märkamatult.

Loe pikemalt Digitargast, miks on Zuckerbergi sõnul tulevikus telefoni taskust väljavõtmine veider tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles