Salaaruanne: Apple’i tehastes Hiinas valitsevad haletsusväärsed tingimused

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina töötaja iPhone'iga
Hiina töötaja iPhone'iga Foto: DAMIR SAGOLJ/REUTERS

Apple’ile Hiinas iPhone valmistavates tehastes on töölised sunnitud olematu palga eest kannatama kohutavaid töö- ja elamistingimusi, väitis töötingimusi jälgiv organisatsioon neljapäeval.

China Labor Watchi salaja koostatud raporti värskeimaks näiteks on Shanghais asuva iPhone’i tehas, mida opereerib Taiwani Pegatron Group, vahedanbAFP.

«Madalad palgad, pikad tööpäevad, olematu turvalisus töökohtades ja räämas elutingimused» seisab raportis, milles tuuakse kokku 23 juriidilist ja eetilist töötingimuste rikkumist. Apple on küll lubanud vidinatehaste töötingimusi parandada, kuid raporti kohaselt probleemid jätkuvad.

«Kui ületunnitööd kõrvale jätta, siis iPhone’isid komplekteerivad töötajad teenivad vaid kohalikku miinimumpalka 286 eurot kuus, ehk 1,6 eurot tunnis. Selline tase ei võimalda äraelamist,» öeldakse raportis.

Pärast pikki vahetusi viiakse töötajad bussiga poole tunnise sõidu kaugusel asuvatesse ühiselamutesse, kus ühte tuppa on kokku surutud 14 inimest. Tubade seinad on kaetud hallitusega, lutikad on vallutanud kogu hoone ja paljude töötajate keha on kaetud punaste hammustuskohtadega.

Ülisuureks probleemiks on raporti kohaselt just töötervishoiu ja -ohutusega seotu, kuna  tootmisprotsessis kasutatakse mitmeid mürgiseid aineid – nagu elavhõbedat ja arseeni –, kuid keegi pole töötajaile öelnud, kuidas end kaitsta.

«Kahjuks pole Pegatroni töötajate kohutavad töö- ja elamistingimused üldjoontes viimase kahe aastaga sugugi paranenud,» leiab organisatsioon, mis kontrollis Apple’i tehaseid ka aastal 2013. Kuigi Hiina seadused lubavad ajutise tööjõuna palgata vaid 10 protsenti personalist, on kõnealuses tehases valdavalt tööl juhutöötajad.

Pea ainus positiivne näide oli see, et keskmine töönädala pikkus oli langenud 63 tunnilt 60-le.

Allikas: Gadgets 360

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles