Uberi väärtus hinnatakse järjekordse rahastusvooruga 70 miljardi dollari lähedale

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo
Uberi logo Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Transpordivahendusrakendus Uber plaanib investoritelt järjekordse rahastusvooru käigus koguda umbkaudu miljard dollarit, mis peaks kergitama ettevõtte hinnangulise väärtuse vahemikku 60-70 miljardit dollarit, kirjutab New York Times.

Uber on senise viie tegutsemisaasta jooksul investoritelt raha kogunud juba seitse korda. Viimane rahastusvoor toimus alles kolm kuud tagasi, mil ettevõte sai miljard dollarit oma Hiina haru edendamise jaoks. Toona hinnati traditsioonilise taksotööstuse vundamenti raputava rakenduse väärtuseks umbes 51 miljardit dollarit, mis on suurem, kui näiteks Facebooki hinnanguline väärtus 2011. aastal toimunud viimases rahastusvoorus enne börsile minekut.

Uberi tegevjuht Travis Kalanick teatas käesoleval nädalal, et Uber lähiaastatel börsile minna ei kavatse.

«Me oleme praegu veel nagu kaheksanda klassi õpilased, kuid meile öeldakse, et peame minema keskkooli lõpuballile,» ütles Kalanick Californias toimunud Wall Street Journali korraldatud tehnoloogiakonverentsil. «Laske meil kõigepealt keskkooli jõuda, enne kui sellistest asjadest üldse rääkima hakkame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles