Sõrmejäljelugejad on nutiseadmetes saamas turvalisuse standardiks

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejäljesensorid on muutumas standardiks, kirjutab Digitark. Järjest suurenev mudelivalik ja funktsionaalsus tagab õige telefoni igale kasutajale.
Sõrmejäljesensorid on muutumas standardiks, kirjutab Digitark. Järjest suurenev mudelivalik ja funktsionaalsus tagab õige telefoni igale kasutajale. Foto: fingerprintsscanner.com

2015. aasta on mobiiltelefonide jaoks olnud hea aasta, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark. Kui eelmisel aastal oli ainult Apple’il ja Huaweil sõrmejäljetuvastamise tehnoloogia sellisel tasemel, et seda sai mugavalt ja turvaliselt kasutada, siis nüüd on sellele tasemele jõudnud ka Samsung, HTC, Sony ja LG, kirjeldab portaal.

Sarnaselt Apple’ile ja Samsungile on ka Google sõrmejäljelugejatele ehitamas mobiilsete maksete tehnoloogiat. Ühelgi eelpool mainitud ettevõtetest ei ole see veel täielikult välja arendatud teenus, kuid tehnoloogia turvaliseks ja kiireks kontaktivabaks maksmiseks on juba olemas ja pidevas edasiarenduses.

Google’i sõnul peab kasutaja tuvastamise veaprotsent uusima tarkvaraga Android-telefonide kasutamisel olema väiksem kui 0,002%. See peaks meelerahu tagama kõikidele tehnoloogia suhtes skeptilistele mobiilikasutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles