Iisrael kaasab välismaiseid iduettevõtjaid viisade ja toetustega

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli president Reuven Rivlin uurimas riigis loodud kosmosesüstikut
Iisraeli president Reuven Rivlin uurimas riigis loodud kosmosesüstikut Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS

Iisrael otsustas alustada erilist innovatsiooniviisa ja toetuste programmi meelitamaks välismaiseid ettevõtjaid ja investoreid riigis tegutsema ja iduettevõtteid looma.

«Innovatsiooniviisa võimaldab välismaa ettevõtjatel üle kogu maailma arendada oma ideid Iisraelis ning kohalikul turul kasvada ja parandada meie positsiooni maailmas,» ütles Iisraeli majandusminister Aryeh Deri.

Ministeerium alustab programmi lähikuudel ning ettevõtjad, kellele on antud 24-kuuline viisa, saavad seda piiramatult pikendada ja taotleda eksperdi viisat, kui asutavad Iisraelis selle aja jooksul mõne start-up-ettevõte.

Eksperdi viisa annab ettevõtjaile juba ka võimaluse saada oma tegevusele erinevate programmide kaudu toetusi.

Tel Avivis on praegu välismaiste ettevõtjate osakaal ligi 40 protsenti väiksem kui Silicon Valleys.

Iisraeli majandusministeeriumi kantsleri Amit Langi sõnul loodab riik, et välismaised ettevõtjad toovad riiki uusi ideid, töömeetodeid ja mõtlemist ning parandavad seeläbi Iisraeli ettevõtlusatmosfääri ja innovatsiooni. «Usun, et iga õnnestunud algatus loob meile uusi töökohti ja aitab parandada tootlikkust ning turu kasvu.»

Välismaiste ettevõtjate tarvis pannakse tööle 12 toetusprogrammi erinevates tehnoloogiavaldkondades. Nende raames antakse ettevõtjaile riigis töökoht, luuakse füüsiline ja tehniline töökeskkond ja pakutakse professionaalset tuge.

Umbes samadel eesmärkidel on Eestis käivitatud e-residentsuse programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles