Uber tõmbab juhtide puudusel Saksamaal koomale

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Kurikuulus sõiduvahendusettevõte Uber lõpetas oma teenuste pakkumise kolmes suurlinnas Frankfurtis, Hamburgis ja Düsseldorfis ning jäi tegutsema vaid Berliinis ja Münchenis.

Põhjus selliseks sammuks oli Uberi puhul tavapäraseks saanud kohtuotsus – sel korral otsustas nimelt Frankfurdi ringkonnakohus, et ettevõte ei tohi kasutada sõitjateveo litsentsita juhte. Iga rikkumine toonuks kohtu teatel kaasa 250 000 euro suuruse trahvi, vahendab Techcrunch.

Pärast aasta esimesel poolel langetatud otsust proovis Uber hoida teenust üleval litsentsi omavate taksojuhtide abil ning limusiinisõite pakkudes, kuid loobus siis ka neist, kuna selleks puudus piisavalt juhte. Hagi oli Uberi vastu sisse andnud taksoettevõte Taxi Deutschland.

Kuigi sõitjate ohutusele viidates on UberPop teenus keelatud ka Berliinis, proovib Uber seal teenust litsentseeritud juhtide abil jätkata. Uber on ka teatanud, et proovib leida siiski Saksamaa seaduste ja kohtuotsusega kooskõlas oleva teenuse leidmist.

UberPop teenus on Euroopas keelatud veel näiteks Prantsusmaal, Belgias, Itaalias, Hispaanias ja Hollandis. Eestis on ettevõte alustanud koostööd riigiametitega, et leida mõlemale poolele sobiv teenuse pakkumise variant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles