Eesti idufirma TransferFast tõi tagasi kiired pankadevahelised ülekanded

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Hendrikson
Erki Hendrikson Foto: Erakogu

 Eesti idufirma TransferFast tuli turule uue finantsteenusega, mis võimaldab taas teha momentaanseid pankadevahelisi ülekandeid seitse päeva nädalas ja ööpäev läbi. Teenusega on tänaseks liitunud viis Eesti suuremat panka.

«TransferFasti idee tekkis aasta tagasi, kui nägime, et pankadevaheline ülekanne võtab ebamõistlikult palju aega ning tekitab asjaajamises probleeme. Nii lõimegi teenuse, mis võimaldab teha mõne minutiga pankadevahelisi ülekanded ööpäev läbi,» ütles ettevõtte kaasasutaja Erki Hendrikson.

Hendriksoni sõnul on ettevõtte idee väga lihtne. «Meil on kontod kõigis Eestis suuremates pankades ning pangasisesed maksed toimivad teatavasti kogu aeg. Seega kannab klient tegelikult raha meie kontole samas pangas. Meie süsteem tuvastab, et tegelikult sooviti raha kanda teises pangas asuvale kontole ning edasi liigub raha juba meie teises pangas olevalt kontolt sihtkontole,» kirjeldas Hendrikson süsteemi tööpõhimõtet Postimehele.

Paraku tuleb teenus eest ka veidi vahendutasu maksta - iga ülekande eest läheb selleks 2 protsenti summast pluss 2 eurot.

Tulemuseks ongi see, et kui tavalise pangaülekandega töövälisel ajal raha ei liigu ja tööajal toimub ülekanne kolme tunni jooksul, siis TransferFastiga toimuvad ülekanded sõltuvalt pangast kuni viie minutiga.

TransferFast teenus on esialgu kättesaadav eraklientidele ülekandemahuga kuni 2000 eurot kuus. Tulevikus hakkab teenus ka äriklientidele ülekandeid vahendama.

Praegu on võimalik kiireid rahaülekandeid teha Swedbanki, SEB, Nordea, Danske ja Krediidipanga Eesti kontode vahel, plaan on liikuda kogu Euroopat katvaks teenuseks.

TransferFast tegutseb finantsinspektsioonilt saadud litsentsi alusel. «Niivõrd uudse lahenduse pakkujana finantsvaldkonnas võib pidada TransferFasti üheks enim monitooritud makseasutuseks Eestis, meie teenus on usaldusväärne ja läbinähtav,» lausus Hendrikson.

Teenuse käivitamisel tehti koostööd ka pankadega.«Pangad on meie head partnerid, kellega koostöös lihtsustame klientide elu ja pakume lisandväärtust teenuse näol, mida praegu pangandusmaastikul pole,» kommenteeris Hendrikson.

TransferFast liitus Tehnopol Startup Inkubaatoriga 2015. aasta kevadel, et hakata jõuliselt uudset teenust välja arendama ja leida kasvuks vajalikku investeeringut. Teenus lansseeriti 28. oktoobril 2015 ning tänaseks on teenusega liitunud ligi sada klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles