Blackberry juht: kahjumlikkuse jätkumise puhul lõpetame telefonide tootmise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry juht John Chen
Blackberry juht John Chen Foto: PantherMedia

Kanada nutiseadmete- ja tarkvaratootja Blackberry tegevjuhi John Cheni sõnul lahkub ettevõte telefoniturult, kui vastav üksus ei suuda lähiajal kasumisse jõuda, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte lootused on pandud elmisel nädalal turule jõudnud Androidi platvormi kasutavale telefonile Priv, samas ollakse valmis ka vajadusel riistvaraärist lahkuma.

«Me kaotasime mitu aastat tagasi oma juhtpositsiooni. Kõigil oli sellel ajal Blackberry. Kui me ei suuda oma riistvaraäri korralikult käima saada, keskendume me rohkem tarkvarale,» selgitas Chen, lisades, et see tähendab ka erinevate tarkvaraettevõtete ülesostmist.

«Meie turuväärtuseks on ikkagi veel 3 miljardit dollarit ning meil on üle 3 miljardi dollari vaba raha. Suurema osa sellest paigutame me teadus- ja arendustegevusse.»

Ta ei täpsustanud, kui suure summa plaanib Blackberry kulutada ettevõtete ülesostmisele.

Cheni loodud ümberstruktureerimisplaani järgi peaks ettevõte tarkvarakäive ületama järgmise aasta märtsiks 500 miljoni dollari piiri. Viimase 20 kuu jooksul on Blackberry üles ostnud viis väiksemat peamiselt äritarkvarateenustele keskenduvat ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles