Google'i õhuinterneti lansseerimine toimub 2016. aastal Indoneesias

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Project Loon kasutab kõrgelt lendavaid õhupalle interneti kiirgamiseks kaugematele piirkondadele.
Project Loon kasutab kõrgelt lendavaid õhupalle interneti kiirgamiseks kaugematele piirkondadele. Foto: google.com

Project Loon – kõrgelt lendavad ja Wi-Fi't kiirgavad õhupallid – on Google'i (uue nimega Alphabet) aastaid ette valmistatud projekt, mis astus sammukese lähemale realiseerumisele, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark. Ettevõte peaks esimesed pallid õhku laskma aastal 2016 Indoneesias.

Alphabeti teatel elab maailmas veel ligi neli miljardit inimest (peamiselt arenevates riikides), kellel puudub ligipääs internetile. Internetiühenduse tagamisel võib olla suur positiivne mõju ka arenevatele riikide üldiselt, kuna internet annaks kaugemates külades elavatele inimestele võimaluse videovahendusel suhelda arstide ja õpetajatega ning isegi päästa inimesi vaesusest.

Loomulikult ei tee ettevõte sellise projekti elluviimiseks investeeringuid ainuüksi kaastundest, vaid mängus on ka ettevõtte ärilised huvid. Mida suurem arv inimesi kasutab internetti, seda suurem on võimalus, et kasutatakse ka Google'i teenuseid nagu Gmail, YouTube jt.

Loe lähemalt Digitargast, kuidas Google Indoneesias õhuinterneti levitamiseks valmistub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles