Eesti idufirma sai jaapanlastele inglise keele õpetamiseks 8 miljonit dollarit

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lingvisti rakendus
Lingvisti rakendus Foto: Lingvist

Eesti keeleõppe tehnoloogiat arendav idufirma Lingvist teatas täna, et sai 8 miljoni dollarise investeeringu, mille eesotsas on üks maailma suurimaid IT-firmasid Rakuten, kirjutab tehnoloogiaportaal Geenius.

Täpselt aasta tagasi külastas Helsingi tehnoloogiakonverentsi Rakuteni juht Hiroshi Mikitani. Eesti presidendi kutsel tuli ta üheks päevaks Tallinna siinsete ettevõtetega tutvuma ja kohtus Lingvisti meeskonnaga. Nüüd, aasta hiljem, aitab Rakuteni investeering Lingvisti keeletehnoloogia järgmisele tasemele viia.

Lingvist on uuenduslikku keeleõpet arendav Eesti ettevõte, mis kasvas välja füüsikadoktori Mait Münteli ideest. Kui Müntel pidi Šveitsis CERNi laboris hadroneid taga ajades prantsuse keelt õppima, taipas ta, kui ebaefektiivsed ja ebapraktilised on klassikalised õpikud. Müntel otsustas keeleõppele läheneda matemaatiliselt ja töötas välja tarkvara prototüübi, millega ta sai prantsuse keele selgeks 200 tunniga.

Seni on Lingvisti rahastanud ingelinvestorid ja Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap. Nüüd saadud 8 miljoni dollarine (ligi 7,4 miljonit eurot) investeering aitab aga ettevõttel hakata aktiivsemalt uusi keeleteadlasi ja tarkvarainsenere palkama. Ligi 5 miljardi eurose aastakäibega Rakuten annab firmale kvaliteedigarantii.

Kuidas Lingvist aimab keeleõppija unustamist ja miks Jaapan vajab Eesti keeleõppe firma abi, loe Geenius.ee artiklist.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles