Nutiseadmed aitavad lihtsustada argiseid, kuid keerulisi rehkendusi ja teisendusi

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide praktilisest teisendajast – kinganumbrid erinevates maailma piirkondades.
Näide praktilisest teisendajast – kinganumbrid erinevates maailma piirkondades. Foto: kalkulaator.ee ekraanitõmmis

Tihtilugu leiame end olukorrast, kus on tarvis midagi argist ja olulist välja arvutada (näiteks maksud ja palk) või tekib reisil olles küsimus, kui pikk on sentimeetrites 10 jalga? Raimo Matvere tutvustab tehnoloogiaportaalis Digitark häid kalkulaatoreid ja mõõtmisühikute teisendajaid – veebilehti ning äppe –, mis elu märksa lihtsamaks teevad.

Kalkulaator.ee on tegutsenud juba väga pikka aega ning eestlastele on see hästi tuntud. "Selle veebilehe suurimaks tugevuseks on kahtlemata eestikeelne sisu ning lai võimaluste valik," kirjutab Digitark, et selles portaalis saab lihtsasti välja arvutada makse, teha finantsanalüüsi ja arvutada investeeringute tootlusi.

Mõõtühikute teisendamise mõeldud äpp Unit Converter Androidile.
Mõõtühikute teisendamise mõeldud äpp Unit Converter Androidile. Foto: Äpi ekraanitõmmis

Teise olulise osa moodustavad mõõtühikud, kus saad nii pikkus- kui kaaluühikuid teisendada, aga näiteks arvutada ka kütusekulu ja viia end kurssi erinevate kinganumbrite mõõtudega eri piirkondades. Kalkulaator.ee on ka mobiiliveebis päris kenasti loetav ning võrreldes tavaversiooniga on seal ka reklaame mõnevõrra vähem.

Convertworld.com koondab ühte veebi erinevad pikkus-, massi-, võimsus- ja kiirusühikud. Lehe üheks suurimaks väärtuseks on võimalus valida välja, milliseid kalkulaatoreid avalehel kuvatakse. Nii saab selle ära personaliseerida vastavalt vajadustele.

Convertworld on olemas ka eestikeelsena ning mugavasti loetav ning kasutatav nutiseadmetega väikestel ekraanidel.

Teisendamiseks on loodud ka hulk erinevaid mobiilirakendusi. Milline neist täpselt valida, on juba ennekõike maitse asi, sest kasutusvõimalused on küllaltki sarnased. Näiteks on lihtne kasutada rakendust Unit Converter – see on suuremate "tulede ja viledeta", kuid aitab näiteks reisil olles massi- ja pikkusühikuid hästi välja arvutada ja endale tuttavasse skaalasse paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles