Eestlaste Bike-ID rattaregistriga liitus tuhandeid rattureid 36 riigist

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bike-ID
Bike-ID Foto: Bike-ID

Eestlaste start-up’i loodud Bike-ID rahvusvahelise rattaregistriga on alates aprillist liitunud tuhandeid  jalgrattureid kokku 36 riigist.

Info tasuta rattaregistri ja mikromärkide lahenduse olemasolust on jõudnud näiteks ratturiteni Saksamaal, Ameerika Ühendriikides, UK-s, Hollandis kui ka eksootilisemates riikides nagu Brasiilia, Uus-Meremaa, Singapur, Lõuna-Aafrika ning Jaapan. Bike-ID andmebaasiga liitub keskmiselt 33 jalgrattasõpra päevas.

Ülemaailmse registri ja 0,4 mm suuruste turvamärgistuste vastu on huvi tundnud erinevad tuntud organisatsioonid ja ettevõtted nagu Volkswagen Financial Services, Global Cycling Network, BIKE Europe ning Road.cc. ning kindlustusandjad nii Eestist kui ka mujalt Euroopast.

Ettevõtte kinnitusel pole tänaseni siin ühtegi turvamärgistusega jalgratast varastatud.

«Jalgrattavargused on probleem kõikjal maailmas. Siiani puudusid turul efektiivsed lahendused varastatud rataste tuvastamiseks, mistõttu jäävad ka paljud leitud rattad omanikele tagastamata. Ainuüksi Euroopas varastatakse 3,5 miljonit jalgratast aastas ning tihtipeale realiseeritakse varastatud rattad väljaspool selle päritoluriiki,» selgitas teenuse vajalikkust Bike-ID tegevjuht  Meeri Klausen.

Kevadel 2016. toob Bike-ID turule ka jalgrattakindlustuse, mis katab nii õnnetus- kui ka vargusjuhtumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles