Google’i otsingutulemuste vasted viivad peagi otse Facebooki äppi

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsingutulemused Androidi telefonis
Otsingutulemused Androidi telefonis Foto: Kuvatõmmis

Maailma kaks suuremat veebigiganti Google ja Facebook jõudsid kokkuleppele, mis lubab jõuda otsingutulemustesse ka sotsiaalvõrgustiku rakenduse kannetel.

Täpsemalt piirdub kokkulepe praegu sellega, et kui kasutada Google’i otsinguks Androidi telefoni, siis kuvatakse nüüd selles ka linke Facebooki avalikku sisusse – lehekülgedele, sissekannetele, sündmustele ja juba varemgi vastetena kuvatud profiilidele. Kusjuures oluline uuendus  on just see, et iga vaste ei vii kasutajaid mitte Facebooki veebikeskkonda, vaid äppi, vahendab The Wall Street Journal.

Kokkulepe on kahtlematult win-win-tulemus mõlemale poolele: tekkinud on veel üks põhjus Google’i otsingumootori kasutamiseks ning inimesed omakorda veedavad rohkem aega Facebooki rakenduses.

Praegu ei vii otsingutulemused vähemalt Eestis veel kasutajaid Facebooki rakendusse, seega ootame vastavat uuendust. Google ei indekseeri jätkuvalt midagi, mis eeldab kasutaja Facebooki sisselogitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles