India põrutab internetikasutajate hulgalt veel sel aastal USAst mööda

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiellumisrituaalide keskel olev hindu naine
Abiellumisrituaalide keskel olev hindu naine Foto: Sanjay Kanojia/AFP

Aasta lõpuks on Indias juba 400 miljonit internetikasutajat ja riigist saab Hiina järel internetikasutajate suuruselt maailma teine riik, selgub värskelt avaldatud raportist.

India interneti- ja mobiililiit IAMAI ning turu-uuringufirma IMRB koostaud raportist selgub täpsemalt, et detsembris on Indias juba 402 miljonit internetikasutajat, kellest 351 miljonit tuleb online’i vähemalt kord päevas, vahendab TechCrunch.

See number tähendab, et India tõuseb USAst mööda teisele kohale, kuid jääb veel alla Hiinale, kus internetile omab ligipääsu 600 miljonit inimest.

Uuring kinnitab juba ka varem arvatut, et kõik uued hinged kasutavad internetti pääsemiseks just mobiiltelefone. Oktoobris oli Indias näiteks 317 internetikasutajat, kellest 276 miljonit, ehk 87 protsenti, kasutas seadmena nutitelefoni.

Indias elab praegu ligi 1,2 miljardit inimest. Internetikasutajate arvu kasv on aga tänu odavate nutitelefonide levikule olnud plahvatuslik. Võttis aega näiteks 10 aastat, et internetikasutajate hulk kasvaks seal riigis 10 miljonilt 100 miljonini. Edasi võttis aega kõigest kolm aastat, et see number kasvaks 300 miljonini ning viimased 100 miljonit lisandusid vähem kui aastaga.

Sellele arengule on suunatud ka näiteks mobiilimakseid arendava Eesti ettevõtte Fortumo tegevused. Ettevõte leiab nimelt, et  mobiilimaksed  arenevatel turgudel saavad asendama juba lähiajal paljusid pangateenuseid ning osas riikides võib  kaardimaksete etapp inimeste jaoks üldse vahele jääda.

Kui eestlased on harjunud, et veebist saab osta asju pangakaardi või ülekandega, siis suures osas maailmast asjad enam vanamoodi ei käi. Riikides, kus nutitelefoni omanike arv kasvab kõige kiiremini, on ligipääs traditsioonilistele maksemeetoditele väga väike. Indias ja Indoneesias on pangakaart vaid viiendikul elanikkonnast, Nigeerias näiteks kolmandikul.

Fortumo tegevjuhi Martin Koppeli sõnul ei jõua pangateenused nii kiiresti levida, kui inimesed  nutitelefone osta. See tekitab aga digitaalsete teenuste arendajatele paradoksaalse olukorra, kus teenuste tarbijate hulk aina kasvab, aga maksvaid kliente juurde ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles