Fiat esitles ärisegmendile loodud kastiautot Fullback

Aivar Pau
, in China
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat Fullback
Fiat Fullback Foto: FIAT

Itaalia autotootja Fiati kommertstranspordiosakond Fiat Professional esitles uut kommertssõidukit Fullback, Eestisse jõuab Fullback 2016. aasta teises kvartalis.

Fiat on iseenesest juba kauem kui sada aastat väikeseid kommertsautosid tootnud, kuid nüüd otsustas kontsern valikut laiendada ja astuda kastiautode segmenti.

Eelmisel aastal müüdi Euroopas, Lähis-Ida ja Aafrika regioonis kokku 675 000 kastiautot – see moodustab umbes 23 protsenti kogu väikeste kommertssõidukite segmendist. Lähis-Idas ja Aafrikas hõlmavad kastiautod veelgi suurema turuosa – vastavalt 58 ja 52 protsenti. Balti riikides ei ole see segment suur – 2014. aastal moodustas see pisut rohkem kui 12 protsenti väikeste kommertssõidukite turust.

Fullback pakub kolme konfiguratsioonivarianti – Single Cab, Extended Cab, Double Cab – ja lisaks ka kaht viimistlustaset. Kõigi versioonide Fullback on kuni 1,780 m kõrge, kuni 1,815 m lai, baas ulatub 3 meetrini.

Auto pikkus ja kaubaosa suurus sõltuvad valitud konfiguratsioonist: variant Single Cab on 5,155 m pikk, kaubaosa 2,265 m, Extended Cab vastavalt 5,275 m ja 1,850 m ning Double Cab 5,285 m ja 1,520 m. Kauba maksimaalne kaal on olenevalt konfiguratsioonist kuni 1,1 tonni.

Euroopa turul komplekteeritakse mudelit Fullback 2,4-liitrise ja 113 kW (150hJ) või 133 kW (180 hJ) turbodiiselmootoriga. Olenevalt valitud versioonist on sõiduk tagaratta- või neljarattaveoga. Ostjad saavad lisaks valida kas manuaal- või sportrežiimiga automaatkäigukasti vahel.

Mudeli Fullback hinda pole Balti riikides Fiati ja Alfa Romeo volitatud esindajaks olev Autobrava veel avalikustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles