Toad kavalalt puhtaks ehk kuidas taltsutada koduseid juhtmepuntraid?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hästi organiseeritud ning juhtmevaba laud on mõnus koht nii õppimiseks kui töötamiseks ja lisaks on toas ka vähem tolmu.
Hästi organiseeritud ning juhtmevaba laud on mõnus koht nii õppimiseks kui töötamiseks ja lisaks on toas ka vähem tolmu. Foto: Digitark

Erinevaid voolu nõudvaid seadmeid lisandub meie eludesse järjest enam ning koduste arvutilaudade all ning multimeediasüsteemide taga võtavad võimust puntras juhtmed, mis koguvad tolmu ja näevad välja lihtsalt koledad. Õnneks on sellele probleemile olemas lahendus, mis nõuab vaid pisut aega ja leidlikkust, soovitab ja õpetab tehnoloogiaportaal Digitark.

Tihti kasutatavad juhtmed nagu telefonide, tahvlite jms laadijad kipuvad alatasa kaduma, kapi taha kukkuma ning sassi minema. Hea lahendus nende juhtmete organiseerimiseks on nende kinnitamine lauaserva külge kirjaklambri abil, soovitab Digitark.

Juhtmepundarde tekkimise peamiseks põhjuseks on liialt pikad kaablid, mis suurest nördimusest laua alla või kapi taha surutakse. Iga järgneva seadme lisandumisel on tükk tegemist, et uuele juhtmele pistikupesani teed teha.

Väga paljud traditsiooniliselt juhtmega seadmed on võimalik välja vahetada juhtmevabade alternatiivide vastu. Sinna hulka kuuluvad nii wifi kaudu töötavad printeridjuhtmevabad hiiredklaviatuuridkõlarid jms.

Kui seadmeid on palju (monitor, printer, kõlarid, arvuti jne), siis eralda juhtmed kategooria järgi (kõik arvutiga seonduvad voolujuhtmed ühte pistikusse, televiisoriga seotud juhtmed teise pistikusse, mängukonsooliga seotud kolmandasse pistikusse jne).

Mis tahes väikesed seadmed, mis igapäevast ligipääsu ei vaja (näiteks ruuterid) on mõistlik kleepida või kruvida kapiseina külge või taha ning sellega need vaateväljast täielikult peita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles