Facebooki insaiderid on ühe kuuga müünud poole miljardi dollari eest aktsiaid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Koum
Jan Koum Foto: AP/Scanpix

Suhtlusvõrgustiku Facebooki töötajad ning nõukogu liikmed on alates 18. oktoobrist müünud 472 miljoni dollari eest ettevõtte aktsiaid, kirjutab Bloomberg.

Kõige rohkem on Facebooki aktsia rekordilistesse kõrgustesse tõusnud hinna pealt teeninud eelmisel aastal hiigelsumma eest üles ostetud suhtlusteenuse WhatsApp asutaja Jan Koum, kes müüs kokku 286,5 miljoni dollari eest aktsiaid. Väidetavalt rahastas ta aktsiamüügist saadud rahaga WhatsAppi müügitehinguga seotud maksukulusid.

Koumile järgneb Mark Zuckerbergi kauaaegne nõuandja ja Facebooki nõukogu liige, tehnoloogiainvestor Marc Andreessen, kes on suhtlusvõrgustiku aktsiate müügiga teeninud viimase kuu jooksul 160 miljonit dollarit.

Facebooki tootejuht Chris Cox ning tehnoloogiajuht Michael Schröpfer on müünud kokku aga 25,8 miljoni dollari eest aktsiaid.

Facebooki kasutajate arv ja kasum kasvasid käesoleva aasta kolmandas kvartalis üsna jõudsalt - kasum kerkis 11 protsenti 891 miljoni dollarini ning aktiivsete kasutajate arv kuus kasvas 1,55 miljardini ehk võrreldes eelmise aastaga 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles