Jäädvusta elu ja emotsioone tõetruult: kuidas iPhone’i kaamerat parimal viisil ära kasutada?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurte fotokaamerate asemel tehakse järjest enam ja emotsionaalsemaid hetke-pilte telefonidega.
Suurte fotokaamerate asemel tehakse järjest enam ja emotsionaalsemaid hetke-pilte telefonidega. Foto: Digitark

Erinevalt paljudest Android-telefonidest on iPhone'i kaamera suhteliselt väheste funktsioonide ning seadistamise võimalustega. Selleks, et oma telefoni kaamerat maksimaalselt ära kasutada, võid lisaks tavafotode pildistamisele katsetada ka mitmeid teisi telefoni pakutavaid funktsioone ja nii oma foto- ja videojäädvustusi elavdada, õpetab tehnoloogiaportaal Digitark.

Liikuv foto ehk live photo on esmapilgul täiesti tavaline foto, sellele vajutades mängitakse vaatajale aga lühike video pildistamise momendist, selgitab Digitark. Telefonis oleva akseleromeetri abil hakkab telefon ümbritsevat filmima juba telefoni pildistamisasendile tõstmise jooksul. See tähendab, et juba enne kui oled jõudnud pildistamisnuppu vajutada, on sinu telefon sinu eest kaameratagust pisut juba filminud.

iPhone 5s
iPhone 5s Foto: Apple

iPhone 5s suudab aegluubis videoid filmid kiirusega 120 kaadrit sekundis, kuid alates iPhone 6’st saab kiirust aeglustada kuni 240 kaadrini sekundis. Peale filmimist saab täpset aeglustamise kohta muuta ning vajadusel kasvõi tervet videot aegluubis ette mängida.

Time-lapse on funktsioon, mis võimaldab kasutajal telefonikaameraga teha looduskanalitele omaseid võtteid kiiresti liikuvatest pilvedest, päikesetõusudest jne. Selleks teeb kaamera teatud intervalli tagant enda ette jäävast pildi ning mängib need ette sujuva videona. Pildi tegemise intervall sõltub video pikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles