Investoritelt 100 miljonit dollarit kogunud Airbnb loodab järgmisel aastal kasumisse jõuda

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb
Airbnb Foto: AFP / Scanpix

Majutusteenuseid vahendav idufirma Airbnb on järjekordses rahastusvoorus kogunud 100 miljonit dollarit investeeringuid ning loodab tuleval aastal kasumisse jõuda, kirjutab Wall Street Journal ettevõttega seotud allikatele toetudes.

Ettevõtte käive kasvas kolmandas kvartalis mullusega võrreldes kolmekordseks, ulatudes 340 miljonini. Aasta kogukäibeks prognoositakse 900 miljonit dollarit.

Märgiline on see, et äsja lõppenud rahastusvoorus jäeti Airbnb väärtuse hinnang eelmise investeeringuvooruga võrreldes samale tasemele ehk 25,5 miljardile dollarile, mis näitab, et isegi Silicon Valley kõige nimekamatel iduettevõtetel on üha keerulisem investoritele oma väärtuse pidevat kasvu tõestada.

Ettevõtte teatel on nende andmebaasis rohkem kui 1,5 miljonit majutusvõimalust - luksuskorteritest kuni paatmajadeni. Esindatud on 190 riigi rohkem kui 34 000 linna. Erinevalt hotellidest ei oma Airbnb neid pindasid ega paku muid traditsioonilisi majutusteenuseid nagu tubade koristamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles