Vasta: kuidas elada telefoniga, mille väike mälumaht jääb kasvanud vajadustele jalgu? Võida Sony Z5!

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks tüütuimaks teateks telefoni inforibal on teade seadme sisemälu täis saamisest.
Üheks tüütuimaks teateks telefoni inforibal on teade seadme sisemälu täis saamisest. Foto: Digitark

Kuigi telefonid lähevad iga järgneva mudeliga aina võimsamaks, siis sisemälu poolest hiilgavad ainult telefonitootjate lipulaevadel ning soodsamad mudelid peavad leppima 16GB või isegi 8GB mälumahuga, teeb kokkuvõtte tehnoloogiaportaal Digitark oma 1000. artiklis ja loosib 1. detsembril kõigi nende vahel, kes jagavad telefonimälu täituvusega võitlemiseks tarku nõuandeid, välja uhke Sony Z5 telefoni.

Probleeme tekitab telefoni vähene mälu nendele kasutajatele, kes on pilte ja videoid tehes või rakendusi alla laadides õppinud oma telefoni pakutavaid võimalusi järjest enam ära kasutama ning avastavad telefoni teavitusribalt ühel ootamatul hetkel kurjakuulutava teate sisemälu täitumisest, selgitab Digitark.

Parimaks lahenduseks on siinkohal muidugi uue ja suurema sisemäluga telefoni soetamine või olemasoleva mälukaardi vahetamine suurema vastu, kui telefoni mudel seda võimalust toetab, aga õnneks on olemas ka mitmeid teisi võimalusi telefonimälu kiirkorras vabastamiseks.

Digitark jagab näpunäited, kuidas mälumahtu nutiseadmes vabastada ning küsib ka kasutajate nõuandeid ja soovitusi, loosides kõigi nende vahel, kes Digitargale oma soovitused ja nõuanded kuu lõpuks edastavad, välja uhke Sony Z5 nutitelefoni, millel on muuhulgas ka maailma parim telefonikaamera.

  • Kõige suuremateks mäluröövliteks telefonis on enamalt jaolt sellega tehtud pildid ja videod. Selle asemel, et neid vähem teha, tuleks neid aeg-ajalt arvutisse laadida ning telefonist ära kustutada.
  • Muusika on piltide kõrval teine suur mälukasutaja. Kui oled seni harjunud muusikat telefoni salvestama, siis tegelikult on praeguseks olemas palju mugavamaid ja kvaliteetsemaid alternatiive.
  • Rakendusi alla laadides tuleks mõelda läbi, kui palju seda reaalselt kasutatad ning aeg-ajalt oma rakenduste nimekiri telefonis kriitiliselt lihtsalt üle käia.
  • Paljud rakendused laevad kasutaja teadmata parema kasutuskogemuse pakkumiseks telefoni erinevaid faile. Android-telefoni puhul näitab menüüs Seaded olev Rakendused kõiki telefoni installitud rakendusi ning kui palju igaüks neid mälu kasutab. Lisaks saab selle kaudu ka rakenduste vahemälusid tühjendada.
  • Kes siiski ei soovi kasutada pilveteenuseid või telefonis olevat kraami aeg-ajalt arvutisse laadida, siis suurem osa telefone toetavad ka mälukaardi lisamise võimalust, et sellel oma pilte, videoid ja muusikat hoiustada. 

Võida maailma parima kaameraga nutitelefon!

  • Jaga oma kogemusi: millised on sinu praktilised soovitused telefoni vähese mälumahuga võitlemisel?
  • Kindlasti oled läbi kogemuste avastanud teisigi kavalaid trikke, kuidas mälu nutiseadmes vabastada ja seda kiiremaks muuta.
  • Jaga oma kogemusi, et saaksime sellele artiklile teha väärika jätkuloo!
  • Kirjuta e-mail toimetus@digitark.ee või saada oma teadmised otse Digitarga lehelt!
  • Samuti võid jagada oma mõtteid Facebookis postituse all.
  • Millise telefoniga pole Sul kunagi mäluprobleeme tekkinud? Räägi meile sellest ka!
  • Kõikide sisukate nõuannete jagajate vahel loosime 1. detsembril välja tutt-uue ja uhke Sony Z5!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles