Renault vaidlustab väited Espace’i hiiglaslike heitmekoguste kohta

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Espace heitgaasikontrollis
Renault Espace heitgaasikontrollis Foto: Deutsche Umwelthilfe

Renault lükkas ümber Saksa keskkonnaorganisatsiooni väited nagu toodaks selle autotootja mudel Espace lubatust kordades rohkem hetkgaase.

«Testiprotseduurid, mida Berni Ülikoolis kasutati, ei ole täies ulatuses vastavuses Euroopa nõuetega. Raportid näitasid märkimisväärset variatiivsust testitulemustes, need ei ole lõplikud ja eeldavad lisamõõtmisi,» teatas Renault.

Autotootja märkis ühtlasi, et tunneb huvi läbiviidud testi üksikasjade vastu, eriti selles valguses, et augustis 2015 avaldatud sõltumatu Saksa instituudi ADACi testitulemuste järgi Espace’i mudel vastas kehtivatele normidele.

Saksa keskkonnaorganisatsioon Deutsche Umwelthilfe (DUH) teatas eile, et tema testide kohaselt eraldab 1,6-liitrise diiselmootoriga Renault Escape normidest 25 korda rohkem lämmastikoksiide. Agentuur ei väitnud otseselt, et Renault oleks saanud hakkama Volkswagenile sarnase petuskeemiga, kuid märkis, et külma mooriga tootis see sõiduk märgatavalt vähem heitgaase, vahendab The Truth About Cars.

Möödunud kuul teatas organisatsioon sama Opel Zafira kohta, mille normiületus olevat 17-kordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles