Hiina asus blokeerima VPNi kasutajate mobiiliühendusi

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tüdruk mobiiliga
Hiina tüdruk mobiiliga Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Hiina on asunud blokeerima nende inimeste mobiilisideühendusi, kes kasutavad välismaisele sisule ligipääsemiseks virtuaalset privaatvõrku VPN.

Xinjiangi provintsi politsei asus täpsemalt möödunud nädalal mobiilsidet katkestama neil, kes kasutasid välismaiseid sõnumiside programme ja tarkvara, et hiilida mööda Hiinas kehtestatud internetifiltritest.

 Üks Urumqi elanik jagas nimelt The New York Times’iga sõnumit, mille oli saanud kohalikult politseilt: «Politsei tähelepanekute tõttu sulgeme seadusest tulenevalt teie mobiilinumbri järgneva kahe tunni jooksul. Kui teil tekkis mingisuguseid küsimusi, siis konsulteerige esimesel võimalusel oma lähima politseijaoskonna küberpolitseiga.»

Seni puudub igasugune informatsioon selle kohta, kas inimeste mobiiliühendused taastatakse.

Hiina valitsus on väljaande teatel kulutanud alates 1993. aastal kehtima hakanud «The Golden Shield Project» järel palju aega ja raha, et hoida oma elanikke eemal «rahvuslikule julgeolekule ohtlikust» informatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles