Robotexi noorim osavõtja on 3-aastane poiss

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotid Robotexil
Robotid Robotexil Foto: TTÜ

Detsembrikuisele Robotexile registreerus 1422 võistlejat 657 robotiga, mis teeb Robotexist sel aastal Euroopa suurima robotivõistluse. Noorim võistleja on 3-aastane Eesti poiss.

Robotex 2015 projektijuhi ja TTÜ mehaanikateaduskonna doktorandi Marti Araku sõnul näitavad kõik märgid, et Robotex haarab juba sel aastal endale Euroopa suurima robotivõistluse tiitli.

«Austrias Viinis peetaval robotivõistlusel RobotChallenge astus tänavu märtsis võistlustulle 640 robotit, meile Robotexile on tulemas 657 robotit,» rääkis Arak.

28 protsenti robotitest tuleb sel aastal välismaalt, kokku osaleb võistlusel 15 riiki. Kõige rohkem välisvõistlejaid tuleb Lätist (73), järgnevad Leedu (58), Venemaa (11) ja Poola (7). Robotiehitajaid on Robotexile tulemas ka Valgevenest, Kolumbiast, Alžeeriast, Soomest, Rootsist Kreekast, Indiast, Nigeeriast, Türgist ja Ukrainast.

Noorim robotiehitaja on 3-aastane Eesti poiss, kes astub oma masinaga võistlustulle LEGO joonejärgimises. Vanim võistleja on 58-aastane Eesti mees, kes võtab mõõtu tavapärases joonejärgimises.

Kõige enam registreerus võistlejaid LEGO sumo võistlusele, kus astub võistlustulle 169 robotit. Järgnevad joonejärgimine 87, robotikross Folkrace 80 ja LEGO joonejärgimine 76 osalejaga.

Järjekorras 15. Robotex toimub sel aastal 4.–6. detsembril TTÜ Spordihoones ning kavas on ühtekokku 17 võistlusala. Tänavusel Robotexil on esimest korda kavas freestyle, linna läbimine, mikro sumo, joonejärgimine takistusega ja veeralli, neist kolm viimast üldse esmakordselt Eestis. Robotex on nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele tasuta.

Eelmise aasta Robotexil osales 882 robotiehitajat 367 robotiga, kes võtsid mõõtu 12 alal. Enim robotiehitajaid oli Eestist, kuid võistlejad oli ka Lätist, Leedust, Tšehhist, Poolast, Soomest, Venemaalt, Iraanist ja Peruust. Pealtvaatajate arv küündis kahel võistluspäeval kokku 11 000ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles